

زنجبیل بومی آسیای جنوب شرقی است و در غذا و دارو در سراسر جهان رایج است. گیاه زنجبیل سرشار از مواد شیمیایی طبیعی است که می تواند سلامت و تندرستی شما را تقویت کند.
آب زنجبیل که به نام چای زنجبیل نیز شناخته می شود، یکی از راه های لذت بردن از فواید زنجبیل است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فواید، کاربردها و عوارض جانبی آب زنجبیل، ادامه مطلب را بخوانید.
فواید آب زنجبیل
مانند بسیاری از داروهای گیاهی، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر و اثبات کاربردهای زنجبیل و آب زنجبیل مورد نیاز است. حکایت های زیادی در مورد استفاده از آب زنجبیل وجود دارد که نمی توان تضمین کرد که سالم یا موثر هستند. با این حال، چندین مزیت بالقوه وجود دارد که توسط تحقیقات محدود پشتیبانی می شود.
ضد التهاب
التهاب یکی از عملکردهای طبیعی بدن شما برای حفظ خود است. میکروب ها، مواد شیمیایی و رژیم غذایی نامناسب می توانند باعث التهاب بیش از حد شده و به بدن شما آسیب برسانند.
التهاب برای بسیاری از مردم به یک تجربه بسیار رایج تبدیل شده است. برای مبارزه با التهاب مزمن ممکن است تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی ضروری باشد.
مصرف زنجبیل ممکن است به پیشگیری و درمان التهاب کمک کند. یک مطالعه نشان داد که زنجبیل می تواند واکنش های آلرژیک را کاهش دهد، که التهاب می تواند در آن نقش داشته باشد.
یک مطالعه کوچک همچنین نشان داد افرادی که روزانه مکملهای زنجبیل مصرف میکردند پس از تمرین درد عضلانی کمتری داشتند. درد عضلانی می تواند ناشی از التهاب باشد.
آنتی اکسیدان
خواص آنتی اکسیدانی زنجبیل ممکن است به پیشگیری از:
- بیماری قلبی
- بیماری های عصبی مانند پارکینسون، آلزایمر و هانتینگتون
- سرطان
- علائم پیری
آنتی اکسیدان ها با گونه های فعال اکسیژن (ROS) که باعث استرس اکسیداتیو می شوند و به سلول های شما آسیب می رسانند، مبارزه می کنند. بدن شما به طور طبیعی ROS میسازد، اما برخی از انتخابهای سبک زندگی، مانند نوشیدن مقادیر زیاد الکل، سیگار کشیدن یا تجربه استرس مزمن میتوانند باعث تولید بیش از حد ROS شوند. مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی آنتی اکسیدان، مانند آب زنجبیل، می تواند به پیشگیری و مبارزه با عوارض جانبی منفی ROS کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که زنجبیل می تواند از نارسایی کلیه جلوگیری کرده یا آن را کند کند. زنجبیل همچنین ممکن است رشد تومورها را کند کند، و یک مطالعه شواهدی را نشان داد که زنجبیل ممکن است به کنترل برخی از انواع سرطان کمک کند.
ضد تهوع و کمک به هضم غذا
فرهنگ های سراسر جهان به طور منظم زنجبیل را برای کمک به کاهش سوء هاضمه، استفراغ و حالت تهوع مصرف می کنند. مطالعات در مورد اینکه چقدر این کار موثر است، قطعی نیست.
قند خون را متعادل کنید
یک مطالعه نشان داد که زنجبیل قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت بهبود می بخشد. این یافته ها و سایر یافته ها نویدبخش این است که زنجبیل می تواند به درمان نگرانی های سلامت ناشی از دیابت مزمن کمک کند.
کلسترول
یک مطالعه اخیر نشان داد که زنجبیل نشانگرهای بیماری قلبی مانند فعالیت آرژیناز، کلسترول LDL («بد») و تری گلیسیرید را در موشها کاهش میدهد که رژیم غذایی پرچرب دارند.
کاهش وزن
آب زنجبیل زمانی که با یک رژیم غذایی سالم و ورزش ترکیب شود به کاهش وزن کمک می کند. یک مطالعه نشان داد که زنجبیل چاقی را در موشهایی که رژیمهای غذایی پرچرب دارند سرکوب میکند. و یک مطالعه دیگر نشان داد که مردانی که بعد از غذا خوردن یک نوشیدنی زنجبیل داغ می نوشند برای مدت طولانی تری احساس سیری می کنند. قند خون متعادل می تواند از پرخوری نیز جلوگیری کند.
هیدراتاسیون
این مزیت بیشتر به این دلیل است که شما زنجبیل خود را در آب مصرف می کنید. هیدراته ماندن برای حمایت از هر جنبه ای از سلامتی شما بسیار مهم است. بسیاری از ما به سادگی هر روز آب کافی نمی نوشیم. شروع روز با یک لیوان آب زنجبیل، یا یافتن زمان منظم دیگری برای نوشیدن یک لیوان در روز، به آبرسانی به شما کمک می کند.
خطرات
مانند هر گیاه یا مکمل دیگری، زنجبیل ممکن است با داروهای دیگری که مصرف می کنید تداخل ضعیفی داشته باشد. عوارض جانبی زنجبیل نادر است اما در صورت مصرف بیش از حد زنجبیل می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سوزش معده
- گاز
- معده درد
- سوزش در دهان
بیش از 4 گرم زنجبیل در هر روز به هر شکلی مصرف نکنید.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سنگ کیسه صفرا باید قبل از مصرف زنجبیل به عنوان مکمل با پزشک خود مشورت کنند. همچنین اگر باردار هستید، در دوران شیردهی یا در شرف انجام عمل جراحی هستید، باید در مورد ایمنی مصرف زنجبیل با پزشک خود صحبت کنید.
آیا آب زنجبیل در دوران بارداری بی خطر است؟
محققان نقش زنجبیل در کمک به درمان تهوع و استفراغ در بارداری را بررسی کرده اند. یک مطالعه اشاره کرد که شواهد از اثربخشی زنجبیل برای درمان حالت تهوع بارداری حمایت می کند، اما ممکن است خطرات ایمنی برای برخی از زنان وجود داشته باشد. با این حال، بررسی سیستماتیک مطالعات، هیچ اثر نامطلوبی ناشی از مصرف زنجبیل در زنان باردار پیدا نکرد.
قبل از مصرف هر گونه مکمل یا گیاهی در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید. در برخی موارد، تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی ممکن است به کاهش حالت تهوع در بارداری کمک کند:
- وعده های غذایی منظم و کوچک بخورید
- از غذاهای چرب یا تند پرهیز کنید، زیرا ممکن است معده شما را ناراحت کند
- هر شب حداقل هفت ساعت بخوابید
- هیدراته بمانید
آیا آب زنجبیل می تواند به عنوان سم زدایی عمل کند؟
هدف از تشریفات سم زدایی این است که به مرور زمان بدن شما را از شر سموم خلاص کند. برخی افراد از آب زنجبیل مخلوط با آب لیمو به عنوان سم زدایی استفاده می کنند. تنها شواهد حکایتی برای حمایت از این استفاده وجود دارد.
از آنجایی که زنجبیل ممکن است با میکروبها، بیماری، التهاب و مولکولهای سرطانزا مبارزه کند، مصرف مقدار کمی آن در روز میتواند از سلامت کلی شما حمایت کند. زنجبیل یک ریشه طبیعی است، بنابراین نوشیدن آن مواد مغذی بیشتری به شما می دهد.
طرز تهیه آب زنجبیل
زنجبیل تازه بهترین منبع برای تهیه آب زنجبیل است. بسیاری از محصولات حاوی طعم زنجبیل یا زنجبیل مصنوعی هستند، اما بیشترین فواید را از آب زنجبیلی که خودتان درست می کنید، خواهید داشت. به علاوه، تهیه آن آسان است.
زنجبیل تازه را می توانید در بخش محصولات خواربار فروشی پیدا کنید. این یک ریشه بژ رنگ است که معمولاً چند اینچ طول دارد.
برای تهیه آب زنجبیل، باید زنجبیل را در آب بپزید و یک چای درست کنید. شما می توانید پوست زنجبیل را رها کنید زیرا قرار نیست آن را مستقیم بخورید و بسیاری از مواد مغذی درست زیر پوست هستند.
بسته به اینکه می خواهید آب زنجبیل چقدر قوی باشد، می توانید از آب یا زنجبیل کم یا زیاد استفاده کنید. نسبت آب به زنجبیل زیر معادل 1 گرم عصاره زنجبیل است.
- بخشی از ریشه زنجبیل را که استفاده می کنید بشویید.
- از یک زنجبیل برای رنده کردن 2/1 قاشق چایخوری زنجبیل استفاده کنید.
- 4 فنجان آب را روی اجاق بجوشانید.
- وقتی آب جوش آمد زنجبیل را اضافه کنید.
- آب زنجبیل را از روی حرارت بردارید و بگذارید زنجبیل به مدت 10 دقیقه در آب بماند.
- تکه های زنجبیل را از آب صاف کرده و زنجبیل را دور بریزید.پ
- آب زنجبیل را گرم یا سرد بنوشید.
آب زنجبیل با یک قاشق چای خوری یا کمتر از عسل یا آب لیمو لذیذ است، اما در مورد شیرین کننده های اضافه شده زیاده روی نکنید. اگر فکر می کنید که دوست دارید هر روز آب زنجبیل بنوشید، می توانید یک دسته فله ای درست کنید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
دوز
پزشکان مصرف حداکثر 3 تا 4 گرم عصاره زنجبیل در روز را توصیه می کنند. اگر باردار هستید، بیش از 1 گرم عصاره زنجبیل در روز مصرف نکنید. مصرف زنجبیل برای کودکان زیر 2 سال توصیه نمی شود.
موارد زیر همگی معادل 1 گرم زنجبیل هستند:
- 2/1 قاشق چایخوری زنجبیل پودر شده
- 1 قاشق چایخوری زنجبیل خام رنده شده
- 4 فنجان آب با 2/1 قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده خیسانده شده است
- هنگام تهیه چای به زنجبیل خام کمتری نیاز است زیرا برخی مواد مغذی موجود در زنجبیل هنگام گرم شدن غلیظ می شوند.
خلاصه
مصرف زنجبیل می تواند از سلامت شما حمایت کند و همچنین ممکن است به درمان بسیاری از مشکلات سلامتی کمک کند. نوشیدن آب زنجبیل نیز یک راه عالی برای هیدراته ماندن است که برای سلامت کلی شما مهم است.
با پزشک خود در مورد هر گونه گیاه مکملی که می خواهید امتحان کنید صحبت کنید. و اگر به زنجبیل علاقه دارید، با تهیه آب زنجبیل خود از ریشه زنجبیل تازه شروع کنید.
جهت ثبت سفارش خرید زنجبیل با شماره 09104008502 تماس داشته باشید.